Köttfärslimpa i slow cookern

image

bild (1)

1.5 kilo ekologisk köttfärs blev söndagsmiddagen som lagade sig själv. Nästan.

Jag hackade och stekte två lökar, lät det svalna något medan jag i en bytta blandade köttfärs, 2 ägg, en burk kesella (mest för att den började bli gammal), 2 msk sambal, två rejäla nypor salt. Blandade till sist i löken.

Formade det i grytan till en limpa och slog på buljong upp till halva limpan. jag använde den hemgjorda kycklingbuljongen men buljong från tärning/flaska funkar lika bra. Skivade ner några morötter och rotpersilja som lades i buljongen.

På med locket och låg värme i 5 timmar.

Hällde ut såsen och lät den reducera i en kastrull och spädde sedan med grädde och kryddade och hällde tillbaka i slow cookern.

Serverade allt med stampad potatis och extra kokta morötter.

Annonser

3 reaktioner på ”Köttfärslimpa i slow cookern

  1. Ping: Måste bara rekommendera! | Tanten goes fit!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s