Kycklingsallad

20130317-185531.jpg

Idag, som så många andra dagar, handlar maten om att ta tillvara på grönsaker som börjar se ledsna ut eller andra rester som måste användas.

Två överblivna äggulor och ett huvud spetskål med något gulnade kanter gav idén till cole slaw och lite kycklingrester i frysen inspirerade till kycklingsalladen!

Cole slaw

2 små äggulor, 2 tsk dijonsenap (jag hade ingen hemma utan fick ta västervikssenap), 2 tsk äppelcidervinäger och 1.5 dl olja (häften solros, hälften olivolja vispades ihop till en majonnäs och smaksattes med sambal efter att ha kryddats med salt

Kålen finstrimlades med en rödlök och två ekologiska äpplen (med skal)  grovrevs ner i samma bytta och knådades ihop med majonnäsen. Kycklingen skars i småbitar och – salladen är klar!

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s