Linssås

20130417-153845.jpg

20130417-153851.jpg

20130417-153900.jpg

20130417-153907.jpg

20130417-153914.jpg

När ungarna var små, på tidigt 90-tal, så brukade jag ibland göra vegetarisk lasagne med en sås som var ungefär som den här. Fast på den tiden var jag petig med maten och åt varken oliver eller persilja.

3 morötter – normalstora skalade

en knytnävsstor bit rotselleri

2 gula lökar

1 spansk peppar – med eller utan frön beroende på hur stark mat man gillar

2 klyftor vitlök

1.5 dl röda linser

1 burk krossade tomater

3 dl vatten

grönsaksbuljong eller misopasta

Kör rotfrukterna, lök och vitlök i matberedare tills dom är smuliga som ”köttfärs”

Fräs i olja i en gryta, lägg i linserna, tomaterna och vattnet plus buljong. Låt koka i ca 15 minuter. Smaka av. Salta, peppra eller ha i sambal.

Hacka en näve kärnfria kalamataoliver och klipp lite persilja över.

klart att servera med pasta, ris, bulgur eller vad som önskad.

 

Annonser

5 reaktioner på ”Linssås

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s