Vegetarisk chili

20130418-192800.jpg

Jag gillar appen ”Green Kitchen”

20130418-192809.jpg

Och där hittade jag chilin som blir dotters matlåda imorgon och hennes middag på lördag när vi andra äter ko

20130418-192816.jpg

1 stor lök – hackad, 2 klyftor vitlök – hackad, 2 tsk spiskummin, 1 spansk peppar – hackad, 1 tsk paprikapulver (jag använde anchochilipulver)  och 1 tsk torkad oregano

Fräs detta i 2 msk kokosolja eller annan olja

Lägg sedan i:

2 st fint skurna morötter, 2 finskurna stjälkar selleri, 2 hackade röda paprikor, 150 g hackade valnötter, 800 g färdigkokta, sköljda och avrunna kokade bönor av önskad sort (jag använde kidney och svarta bönor) 2 burkar krossade/hela tomater, 2 dl vatten och 2 tsk salt

Blanda ner allt detta i fräset och låt det koka ca 30 minuter

Blanda i 100g finhackad 75% mörk choklad, 1.25 dl rött vin och 1 dl mycket starkt kaffe

Koka fem minuter till. Smaka av med salt och kanske lite sambal om det inte är nog starkt.

Servera med nachos, en klick yoghurt i chilin, koriander, avokado, majs eller vad du gillar.

20130418-192822.jpg

 

Annonser

2 reaktioner på ”Vegetarisk chili

    • Mellandottern muttrade när hon kom hem och hörde att det var veg. Frågade henne efter maten och hon sa ”det var ju jättegott!”. Hon tog det i matlåda till jobbet 🙂

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s