Knaperstekt tofu – passar även tofuhatare!

20130419-151130.jpg

20130419-151147.jpg

20130419-151155.jpg

20130419-151203.jpg

20130419-151210.jpg

20130419-151221.jpg

20130419-151228.jpg

20130419-151235.jpg

20130419-151242.jpg

20130419-151252.jpg

20130419-163645.jpg

4  personer.

Ett pkt tofu – gärna rökt

Kokosolja att steka i majsmjöl att rulla i. obs! Inte maizena eller polenta. Hittar du inte majsnmjöl är vanligt mjöl bättre.

Skär tofun i stavar och sedan tvärs över så att bitarna blir ca 1×1 cm. Lägg i en påse med ca 0.5 dl majsmjöl. Skaka så att bitarna täcks av mjölet.

Hetta upp kokosfett i en stekpanna så att det står ca 1 cm upp i stekpannan

Fräs tofun på hög värme i omgångar och lägg på papper för att rinna av

—————-

Riv 10 klyftor vitlök och en ca 5 cm lång bit ingefära. Hacka 4 st chilifrukter fint. Skala och skiva tre gula lökar tunt. Gör desamma med en eller två paprikor.

Fräs allt detta i en stekpanna i lite fett och 2 msk stötta sichuanpepparkorn och häll på:

2 msk ljus soja, 2 msk mörk soja, 2 msk söt soja + 2 msk socker

Låt koka ihop

Blanda ner två knippor vårlök skuren i skivor. Rör om. Smaka av med rivet limeskal och lite limesaft. Servera med tofun och ris.

Jag hade majs över från en sallad så det hamnade i maten den med.

Många har svårt för konsistensen på tofu men att ”fritera” den gör tofu till något riktigt gott.

Annonser

5 reaktioner på ”Knaperstekt tofu – passar även tofuhatare!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s