Matig sallad

20130511-082338.jpg

1/2 butternutsquash
1 blomkålshuvud
10 små körsbärstomater
10 vindruvor
Svarta kalamataoliver
Massor av bladpersilja
1 dl okokt hirs eller quinoa
1 burk eller pkt svarta kokta bönor

Börja med hirsen/quinoa
Skölj noga i kallt vatten, häll kokande vatten över, skölj igen med kallt vatten för att få bort bitterämnen.
Lägg i en teflongryta och poppa kornen under omrörning i torr gryta innan vatten (mängd enligt respektive paket hälls på). När det börjar dofta nötaktigt är det dax att tillsätta vatten och buljongtärning. Koka enligt anvisning på paketet.

Låt grynen kallna och ta i tu med resten.

Rör ihop 1 tsk malen koriander, 1 tsk oregano, 1/2 tsk chipotlekrydda, 2 tsk salt, 2 rivna klyftor vitlök med 4 msk olivolja.

Skär pumpan i tärningar och bryt blomkålen i buketter. Häll kryddblandni gen över och kör in i ugnen i 200• tills pumpan är mjuk

Gör dressingen:
Jag använde linfröolja (biofoodspressade) men vilken kallpressadolja som helst funkar
4 msk kallpressad olja
2 msk ljus vinäger
1 msk lönnsirap/honung/agavesirap
Salt och peppar

Blanda hirs/quinoa med bönor, tomater, vindruvor, oliver (urkärnade om dom ligger i salladen) med dressingen. Lägg i grönsakerna från ugnen och rör om.

Servera!

Annonser

En reaktion på ”Matig sallad

  1. Ping: Tofu, kan det vara något? | Att laga mat är att vara lite mer levande

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s