Fänkål med saffranssmak

20130512-195415.jpg
1 fänkålsstånd skuren i kvartar
1 squash skuren i fingertjocka stavar
1 rödlök
1 klyfta vitlök
2 tsk fänkålsfrön
1 tak torkad timjan
1 pkt saffran
Chiliflakes
1 burk krossade tomater
Salt

Fräs lök, fänkål, timjan och saffran i olja. Lägg i fänkål och squash. Låt allt få fin färg.
Häll i tomater och 1.5 dl vatten.
Koka på svag värme till fänkålen är mjuk

Servera med rårisbasmati

Annonser

3 reaktioner på ”Fänkål med saffranssmak

  1. Låter nästan som en av mina gamla favoriter, kanske dags att plocka fram de gamla minnena 🙂
    Tack för inspirationen!
    Nytt bloggnamn?!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s