Morots och jordnötsbiffar

20130519-132755.jpg

 

 

Morots och jordnötsbiffar

1 dl över natten blötlagt helt bovete = 2 dl bovete. Det går lika bra att använda rester av tex råris eller kokt potatis men då ska dom inte mixas med jordnötterna

1.5 dl osaltade och orostade jordnötter

Mixa jordnötter och bovete till en grynig massa i matberedaren

20130519-132826.jpg

Tillsätt 2 msk jordnötssmör (osaltat och osötat)

Mixa lite till.

Byt från knivbladet i matberedaren till rivskiva.’Riv ner:

5 skalade normalstora morötter

1 gul lök

2 klyftor vitlök

Blanda ihop allt i en bytta till en smet. Smaka av med salt och kryddor. Jag använde Sriracha men tex spiskummin, chiliflakes eller sambal borde passa lika bra.

20130519-132832.jpg

Smeten ska bli så fast att det går att forma små plattar (1 cm tjocka biffar). Om smeten är för på tok för lös så tillsätt tex bovetemjöl eller majsmjöl

bild (1)

Stek i olja i stekpannan tills biffarna fått färg.

Servera med champinjonsås och potatis.

bild (2)

Champinjonsås

Fräs 20 st skivade champinjoner i stekpannan. Tillsätt en nya salt. Ha inte i fett i pannan förrän vattnet krupit ut champinjonerna. Pressa två klyftor vitlök över och fräs fem minuter till. Tillsätt 1 pkt soya/havregrädde och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.

Annonser

4 reaktioner på ”Morots och jordnötsbiffar

  1. Ping: Check! | Tanten goes fit!

  2. Ping: Morotsbiffar med blomkålsmos | Att laga mat är att vara lite mer levande

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s