Fantastisk god tofu!
Tofun är skivad och ligger under press ett tag
Sonens tallrik
Min… jag hade sallad på sidan om
Och så hittade jag ju vin till maten!
Gör så här:
Förbered tofun. Skiva den knappt centimetertjock och lägg mellan två kökshandukar i press. Detta gör att det är lättare att få en knaprig yta på tofun.
Skölj potatisen och koka den i 1.5 liter vatten med 3 msk havssalt. Gärna grovkornigt.
Häll av kokvattnet när potatisen är mjuk och låt ånga av utan lock.
Allt detta kan göras timmar i förväg om man önskar.
Såsen:
Mixa en grillad urtagen röd paprika utan skinn (funkar med dom som säljs i glasburk om man inte vill girlla och skala själv) med 2 tsk malen spiskummin, en spansk peppar, 2 rivna klyftor vitlök, en nypa salt. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger och 1 dl olivolja. Jag använde 0.5 dl kallpressad linfröolja och 0.5 dl olivolja. mixa igen. smaka av.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i potatisen där för lite knaprigare skal.
Stek under tiden tofun i kokosfett (eller annat önskat fett) i en gjutjärnspanna. Det ger bäst stekyta.
Servera potatisen, såsen och tofun med en god sallad.
Njut.
Ping: Fuskar och kopierar från matbloggen :) | Tanten goes fit!
Bara måste testa den där tofun, jag fattar ju det! 😀
den var oväntat god