Spanskinspirerat med tofu

20130601-183302.jpg

Fantastisk god tofu!

 

20130601-183310.jpg

Tofun är skivad och ligger under press ett tag

20130601-183320.jpg

Sonens tallrik

20130601-183332.jpg

Min… jag hade sallad på sidan om

Och så hittade jag ju vin till maten!

20130601-183341.jpg

Gör så här:

Förbered tofun. Skiva den knappt centimetertjock och lägg mellan två kökshandukar i press. Detta gör att det är lättare att få en knaprig yta på tofun.

Skölj potatisen och koka den i 1.5 liter vatten med 3 msk havssalt. Gärna grovkornigt.

Häll av kokvattnet när potatisen är mjuk och låt ånga av utan lock.

Allt detta kan göras timmar i förväg om man önskar.

Såsen:

Mixa en grillad urtagen röd paprika utan skinn (funkar med dom som säljs i glasburk om man inte vill girlla och skala själv) med 2 tsk malen spiskummin, en spansk peppar, 2 rivna klyftor vitlök, en nypa salt. Tillsätt 2 msk vitvinsvinäger och 1 dl olivolja. Jag använde 0.5 dl kallpressad linfröolja och 0.5 dl olivolja. mixa igen. smaka av.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i potatisen där för lite knaprigare skal.

Stek under tiden tofun i kokosfett (eller annat önskat fett) i en gjutjärnspanna. Det ger bäst stekyta.

Servera potatisen, såsen och tofun med en god sallad.

Njut.

 

Annonser

3 reaktioner på ”Spanskinspirerat med tofu

  1. Ping: Fuskar och kopierar från matbloggen :) | Tanten goes fit!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s