Chefens lökar

20130614-190624.jpg

20130614-190639.jpg

20130614-190647.jpg

20130614-190655.jpg

20130614-190709.jpg

20130614-190715.jpg
Chefens lökar inspirerade till kvällens middag tillsammans med tofun jag inhandlade på Goodstore. En tofu som är ovanligt fast och torr. Men jag skivade den och la den i press ändå mellan två skärbrädor, handduk och stenar på. Jag gillar att steka torr tofu.

Medan tofun låg i press strimlade jag potatis och morot med mandolinen i stripsstrimlor. Sköljde, torkade och körde in i inget efter att dom rullat i kokosolja.

Skivade en halv gurka fint med mandolinen och blandade med risvinäger och agavesirap plus hackad dill (!) och en nypa salt.

Den skivade löken, den som blev över från chefens skytteklubbsavslutningsmiddag i onsdags, blev karamelliserad lök.

Fräs löken i olja i en stekpanna i lite olja. Salta. Finhacka en chilifrukt och lägg i. Stek ca en kvart tills löken karamelliserats. Rör om då och då. Häll i ca 2 msk balsamvinäger och en dryg matsked agavesirap. Smaka av. Behövs mer vinäger eller sirap? Du avgör.

Blanda fullkornsmajsmjöl med chilipulver och salt och vänd tofuskivorna där i. Stek i olja tills dom är knapriga.

Det blev en riktigt god blandning tillsammans med rårisbasmatin som blev över från en tidigare kväll.

Annonser

3 reaktioner på ”Chefens lökar

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s