Bovetefräs tacostyle

20130630-162824.jpg
Min bloggväninna på västkusten påminde mig om bovetets storhet vilken passade bra idag med tanke på att kylen pajade igår. Det är då vegetarisk mat funkar perfekt för grönsaker, örter och sädesslag behöver ingen kyla.

Blötlägg helt bovete i ett dygn. Skölj och byt vatten efter halva tiden.

När det är dax att laga middag så hälls bovetet i durkslag och får rinna av

2.5 dl helt bovete – blötläggs ett dygn
1 rödlök
3 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
Hackade chili eller chiliflakes
1 påse tacokrydda
Salt
Vinäger

Fräs den hackade rödlöken i olja i en stekpanna. När den är mjuk så lägg i den pressade vitlöken. Fräs. Häll i bovetet och låt det fräsa några minuter
Häll i tomaterna och påsen med tacokrydda. Häll i en skvätt (ca 1 msk) Smaka av och krydda så att smaken passar.
Låt puttra i fem minuter tills en del av vätskan kokat in.
Servera med tex salladsblad, avokado, skivad lök, tomat, gurka

20130630-163757.jpg

Annonser

5 reaktioner på ”Bovetefräs tacostyle

    • Fast när jag tänker efter så brukar jag inte blötlägga dem över natten…

      Jag kokar upp dem en gång, häller av vattnet och kokar dem en halvtimme eller nåt sånt.
      Då behöver man ju inte gå hungrig om man glömt lägga dem i blöt kvällen innan 😛

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s