Knaperstekt tempeh

20130703-152005.jpg

En man jag kände sa att ”Bacon är änglarnas mat”. Kanske det. Är man en vegetarianängel så är nog knaperstekt marinerad tempeh mer rätt 😉

Skiva tempehn i centimetertjocka skivor lägg på ett fat med kanter.

Blanda i en skål:

1 dl olja av önskad sort

2 tsk sriracha eller sambal eller ta chiliflakes om inget annat finns. Inget är omöjligt.

1 msk tamari eller ljus soja

1/2 tsk rökarom

1/2 tsk agavesirap

Pensla skivorna med blandningen, vänd och pensla andra sidan. Låt stå ett tag och pensla igen.

Stek i het olja tills dom fått fin färg.

Jag serverade med gårdagens sallad (ovo-vegetarisk) som pimpades med lite färsk koriander och avokado och nu… nu känner jag att himlen är nära

Annonser

5 reaktioner på ”Knaperstekt tempeh

  1. Vad gör rökarom, ger det smak av rökt vara? Jisses, vad mycket spännande artiklar det finns!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s