Cashewnötens storhet

20130813-183100.jpg
Jag trodde två saker:
*att det svåraste med att leva med en strikt vegetarisk kost skulle vara bristen på mejerivaror

*att jag var allergisk mot cashewnötter

Jag hade fel i båda fallen

Kalla såser/röror är min grej och jag har inte riktigt fattat vad jag skulle ersätta färskosten med. Hummus och böndippor i all ära men en god dippa med bas av ph-ost är mat för gudinnor.
Fast nu äter inte gudinnan mejerivaror.

Cashewnötsdippa med soltorkade tomater, basilika och vitlök

2 dl cashewnötter blötläggs ett knappt dygn. Häll av sköljvattnet och låt rinna av
Mixa (i matberedare) med så pass mycket vatten att det precis täcker nötterna. Lägg i strimlor av soltorkad tomat, en kruka basilika, 3 klyftor riven vitlök + salt.
Mixa röran så slät som det går. Smaka av och salta mer om det behövs.
Riktigt gott!

Det är såna här gånger jag önskar att jag hade en vita-mix. Lite för dyra bara :/
http://bagarenochkocken.se/VitaMix-Blender/Mixer

Annonser

3 reaktioner på ”Cashewnötens storhet

  1. Åååh, ständigt denna vita-mix!! Hittade en för 5´100:- Billigt va?
    Vore det inte för dig skulle jag inte ha en aning om allt man kan göra med cashewnötter. Ska genast sätta igång och mixa ihop godsaker. Tack

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s