Amarantbiffar

a1 (1)

a2

20130814-213143.jpg

20130814-213149.jpg

20130814-213155.jpg

Amarant är ett litet hårt proteinrikt och glutenfritt frö som passar bra att koka till ”gröt”, gör man söt gröt kokar man lämpligtvis tillsammans med tex russin eller äppelskivor eller strimlad torkad aprikos och äter som gröt tillsammans med mjölk/växtmjölk. Det går också att koka amarant med buljong vilket jag gjorde idag för att göra biffar. Jag tänker helt nonchalera att sonen kom hem från daglägret och sa ”vi har fått riktiga hamburgare av kött, inte såna med grönsaker”

Jajajaja, jag gillar veggieburgare och han med

Det bästa med veggieburgare är att det inte behövs något recept. Till dessa blandade jag ihop:

1 hackad stekt rödlök, 2 dl kokt amarant, 2 rivna kokta potatisar, 5 st rivna morötter, 2 msk tahini, lite sriracha och ca 1 tsk salt. Allt detta blandades med händerna ihop till en smet som formades till nio biffar och stektes några minuter per sida.

Det blir morgondagens middag tillsammans med sötpotatisstrips och cashewnötsdippa.

Annonser

6 reaktioner på ”Amarantbiffar

    • Det är så himla gott. Snåla inte med olja och lägg dom med bra avstånd till varandra på plåten. Dom är som jag – dom gillar inte att kramas när det är varmt 😉

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s