Chili med butternutsquash

IMG_7800 IMG_7801 IMG_7802 IMG_7803 IMG_7805 IMG_7807

Höst i luften!

Kände en längtan efter heta grytor igår när jag cyklade hem från jobbet. Och het gryta blev det. så het att jag var rädd för att den skulle smälta plasten i dagens matlåda. Man behöver inte göra den så het men mina hemmaodlade chilifrukter på balkongen kan nog användas som kemisk krigföring om jag mosar dom

1 butternutsquash, skalad och skuren i kuber
1 stor lök, hackad
1 halv purjo – skivad i tunna skivor
5 klyftor pressad vitlök
1 förpackning krossade eller passerade tomater
grönsaksbuljong
1 flaska öl
vatten
2 burkar kidneybönor (jag använde de bönor jag kokade i helgen så det blev ca 600g)
2 msk kakao
1 tsk chipotlepulver
2 chilifrukter – eller mer efter smak och tycke
1 burk avsköljd majs
salt vid behov

Fräs pumpa, lök och vitlök i olja tills dom mjuknat lite. Häll i tomaterna, grönsaksbuljong (jag använder pulver), öl och vatten så att det täcker innehållet i grytan. Häll i chipotle och den finhackade chilin. Rör om och låt koka i 20 minuter. Blanda i bönor och kakao och låt allt koka tills pumpan är mjuk. Behövs mer vätska – häll på lite vatten. Den här varianten är tjock. Tillsätt majsen innan servering.

Servera med lite avokado och salta om det behövs.

Annonser

En reaktion på ”Chili med butternutsquash

  1. Ping: Subliminial påverkan | Kattmatten

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s