Mejerifri risotto

IMG_7821 IMG_7823 IMG_7824 IMG_7831

Vad är en risotto utan några nävar färskriven parmesan? Rätt så gott faktiskt 🙂

4 mindre portioner

1 msk olivolja
2.5 dl aborioris
1 hackad lök
2 klyftor riven vitlök
0.5 dl äppelcidervinäger
buljongpulver
hett vatten
1 förpackning krossade tomater
Fuskparmesan
Salt
peppar

Fräs, lök och ris i olivolja tills riset blivit glansigt och löken är mjuk. Lägg i vitlöken. Fräs en kort stund till. Häll i vinägern (funkar bättre med vitt vin men jag hade inget hemma) och låt det koka bort. Häll på buljongpulver och ca 2 dl hett vatten. Rör om. Låt koka in. Häll i tomaterna. Rör om koka ihop. Fortsätt att spä med vatten ca 1-2 dl åt gången tills riset är mjukt men inte mosigt. Blanda i 0.5 dl av fuskparmesanen och smaka av med salt och peppar.
Jag stekte grönkål vid sidan om (sonen äter inte grönkål) och blandade i när jag tagit ut en portion till sonen.
Lite tamarifrästa cashewnötter blev pricken över i!

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s