Brownies – vegan – glutenfritt

20130906-191925.jpg
Jag blev himla sugen på choklad i eftermiddag. Kollade skåpen hemma och slängde ihop en kaka

2 dl mandel
175 g dadlar
1/2 dl kakao

Kärna ur dadlarna. Jag använde 7 st stora. Lägg i blöt ca 30 minuter. Låt sedan rinna av och mixa med mandel och kakao. Blanda i 1 msk vatten ca så att konsistens blir som chokladbollssmet
Tryck ut i en liten fyrkantig form täckt med gladpack

Gör toppingen

Mixa 2 bananer, 4 msk mandelsmör, 1/2 dl kakao och 2-4 msk agavesirap (smaka för bananerna kan vara väldigt söta) tills det blivit en jämn massa. Bred över botten och frys i 45 minuter. Ta ut och lägg på skärbräda och skär 16 bitar. Förvara dom du inte äter i frysen och ta upp vid behov. Och behovet… det finns alltid… 😉

20130906-192532.jpg

Annonser

7 reaktioner på ”Brownies – vegan – glutenfritt

  1. Ping: Hur man inte ska viktminska | Tanten goes fit!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s