Masserad grönkål

20130912-172159.jpg

20130912-172212.jpg
Grönkål kanske inte skulle vara mitt förstahandsval om jag bjöd en ovillig grönsaksätare på mat. Det är en ganska tuff bladväxt ur ”seghetsperspektiv” och därav masseringen 🙂

Gör så här:

Börja med att koka ca 1.5 dl hirs eller quinoa enligt bruksanvisning på paketet

Gör en dressing av:
0.5 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
saften från 1/2 stor citron eller 1 lime
2 msk flytande honung
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
Blanda ihop

Ta ca 7 st kålblad, skär bort mitt nerven – den är oerhört seg och besk. Lägg bladen i en bytta och klipp med en sax i byttan så att kålen finfördelas
Häll över dressingen och massera kålbladen tills dom slaknar. Det tar några minuter.
Lägg i den kokta, något avsvalnade quinoan/hirsen
Blanda ner 2 smakrika äpplen i bitar, halverade vindruvor, 1 hackad chili, 0.5 dl pumpafrön, 0,5 dl skalade hampafrön, 1 dl blåbär och sprinkla lite hampaolja över

Eller ta vad du har hemma för det blir nog gott ändå!
Färgrik, näringsrik och vacker mat 🙂

Annonser

3 reaktioner på ”Masserad grönkål

  1. Ping: Det är fredag! | Absolut ointressant

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s