Äppelpaj – mejeri och glutenfri

20130922-113020.jpg

Dom ekologiska äpplena luktar fantastiskt gott tillskillnad från dom högblanka gröna och röd som de finns mest av i butiken. Läge för äppelpaj!

150 mjölkfritt (veganskt) margarin
2 dl bovetemjöl
3 dl havregryn
0.5 dl lönnsirap
2 msk kokossocker
1 msk kanel
4-6 st äpplen (jag hade 8 st väldigt små)

Smält margarinen i en kastrull. Blanda i havregryn, bovetemjöl och sirap. Låt stå.
Skala äpplena, skär i klyftor och lägg i en form.
Klicka smeten över – jag använde händerna

Blanda kokossocker och kanel och strö över.

Jag antar att vanlig sirap och vanligt socker fungerar lika bra som lönnsirap och kokossocker. Kanske t.o.m bättre för toppen blev aningen för brun… nästa gång lägger jag socker och kanel under havre/bovetetäcket! Gott var det iallafall.
Kör i 200 grader i ca 20 minuter

Annonser

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s