Hokkaidognocchi

20131004-173459.jpg

20131004-173512.jpg

20131004-173525.jpg

20131004-173539.jpg

20131004-173554.jpg

20131004-173608.jpg

20131004-173626.jpg

20131004-173640.jpg

20131004-173653.jpg

Två Hokkaido pumpor delades, kärnorna togs ur och kördes med lite olivolja på i ugnen tills dom var mjuka i ca 200 grader

500g puréad pumpa
1 msk malet linfrö som fått svälla med 2 msk vatten
2,5 dl glutenfritt mjöl. Går bra med köpesblandning eller rismjöl eller sorghur men jag hade inte det hemma
1 tsk salt
några riv av en muskotnöt

Rör med träsked till en deg. Inte för hård utan precis rullbar
Rulla till fem långa, fingertjocka rullar. Skär i bitar och rulla bitarna på en gaffel eller tryck till med tummen

Ställ i kylen en stund

Stek en hackad gul lök, ca åtta blad strimlad färsk salvia (eller torkad) och två vitlöksklyftor i olja. Häll på en skvätt vitt vin.

Mixa:
2 dl cashewnötter (osaltade) med 1 dl mandelmjölk. Ha i lökblandningen. Mixa lite till. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker

Koka upp vatten i en gryta. Ha i 1 msk salt
Lägg i 14-20 bitar gnocchi åt gången och koka. När dom flyter upp – koka en minut till. Lägg på oljat fat

När alla är klara så värm en stekpanna och fräs lite salviablad i olivolja. Lägg i gnocchi och fräs.
servera med cashewkrämen.
Inspirationen kom härifrån  http://freedomfoodcookbook.blogspot.se/2013/07/vegan-pumpkin-gnocchi-with-creamy-sage.html

Annonser

3 reaktioner på ”Hokkaidognocchi

  1. Ping: Hokkadiomos | Att laga mat är att vara lite mer levande

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s