Vegansk chili

20131012-141337.jpg

20131012-141355.jpg
Tillbringar helgen i en stuga i Värmland med en man som vanligtvis äter lika mycket grönsaker som jag äter kött… Vad lagar man då för enkelhetens skull?
Chili såklart!
Handlade på ICA maxi i Arvika och satte i morse igång med att göra chili.

1 påse av ICAs sojafärs
3 gula lökar
3 vitlökar (solo)
1 påse blandade rökta torkade chilifrukter
2 msk chipotlepasta
2 pkt kokta kidneybönor
1 pkt kokta svarta bönor
3 pkt krossade tomater
1/2 tub tomatpuré
4 paprikor i små bitar
2 burkar majs

Fräs hackad lök och vitlök i olja. Lägg i den strimlade chilin. Fräs
Häll i sojafärsen och låt fräsa ihop.
Häll i allt det andra utom majsen och två av paprikorna) salta
Koka i ca 20 minuter
Häll i resten och koka 10 min. Smaka av och salta om det behövs

Perfekt mat som även köttätare gillar 😉

Annonser

5 reaktioner på ”Vegansk chili

  1. Oh, det ser riktigt smarrigt ut! Perfekt, jag älskar chili, men brukar göra en ”vanlig” med köttfärs. Ska verkligen testa den här veganska varianten!

Synpunkter?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s