Jag har inte så där jättemånga underbara matminnen från mitt år i England men sheperds pie är ett sådant, eller rättare sagt cottage pie eftersom den gjordes på nötfärs.
Det är en sådan maträtt som är skitenkel att fixa som veganmat utan att smak och känsla går förlorad
1 pkt med ca 400 g sojafärs
1 lök
2 klyftor vitlök
2 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
(lite hackad chili)
salt
(en skvätt rödvin eller lite balsamvinäger)
Fräs löken i en gryta, lägg ner färsen och fräs lite till. Häll på resen av ingredienserna. Det ska vara en ganska fast köttfärssås.
Låt puttra och smaka av med salt och pepper. jag som älskar chili smaksätter med det.
Skala 1 kg potatis och koka i lättsaltat vatten
Kör potatisen mjuk med elvisp och 2 msk fett. Tillsätt mandelmjölk så att potatismoset blir bredbart. Smaka av med salt och peppar.
Häll färsen i en form och bred potatismoset över. Gör mönster med gaffel och sätt under grillen tills topparna blivit aningen bruna.
Så där ja – klart att äta!
Låter gott, får testa detta 🙂
Det var varm och god höstmat
Gott! Måste prova när jag är hemma igen 🙂
Det är sån där typisk värmande höstmat 🙂
Men gud så enkelt och smart! Jag har inte ens tänkt på att göra det. Tack för tipset!